Bouw- en Renovatieprojecten

 

Sloop in Vlagtwedde

Sloop Slotlaan te Vlagtwedde.

In opdracht van Acantus is men begonnen met de sloop van de woningen aan de Slotlaan in Vlagtwedde.

Ook zullen er nog woningen worden gesloopt aan de Oostersingel en aan de Kraaikampweg.

In totaal gaat het hier om 36 woningen.

 


Nieuwbouwproject in Ter Apel

Aan de St. Luciastraat in Ter Apel worden in totaal 14 sociale huurwoningen gebouwd. Er komen 8 levensloopbestendige woningen (met een slaapkamer op de begane grond) en 6 gezinswoningen. De woningen zijn geschikt voor verschillende huishoudens en groottes

De bouw bereikte in oktober 2022 het hoogste punt. Ter ere hiervan hebben Anita Tijsma (bestuurder Acantus) en Harm-Jan Kuper (wethouder gemeente Westerwolde) samen op de bouwplaats de vlag gehesen. Ook de BOW was bij dit heugelijke feit.

Huurders vanuit een gedeelte van de Buizerdlaan mogen met voorrang verhuizen naar deze nieuwe woningen vanwege de sloop van hun eigen woningen. Zij konden tijdens de viering van het hoogste punt een kijkje nemen in de woningen.

 


Renovatieproject in Ter Apel

Havenstraat - Hulststraat - Ds Fleischerstraat e.o.

Bij een groot deel van het woningbezit in Ter Apel is een groot renovatieproject uitgevoerd. Het grootste deel van de woningen werd o.a. voorzien van dak-, muur-, en vloerisolatie.

In sommige gevallen werden er ook zonnepanelen geplaatst. Ook het aangezicht werd aangepakt. (witte omlijsting rond de ramen)